Z3MCoupe.com Forums

Z3MCoupe.com Forums (http://www.z3mcoupe.com/forum/index.php)
-   Technical Discussion (http://www.z3mcoupe.com/forum/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Car won't start :( (http://www.z3mcoupe.com/forum/showthread.php?t=19666)

V1-Rotate 26-07-2017 11:03 AM

Car won't start :(

Thank you for any help that may be given.

I've got to the car after it not being started for a month and it won't start at all. The engine turns, there's power to the battery, I even put a booster pack on it. However the engine is simply turning and not firing up. It did start up for a split second and then died out. Needle showing half tank fuel which was correct.

Is there any fuse or shut off switch?


V1-Rotate 26-07-2017 11:06 AM

Car is a 2002 S54 M Coupe.

Thank you.

Ian_C 26-07-2017 11:47 AM

Possibly immobiliser? Have you tried your 2nd key?

V1-Rotate 26-07-2017 01:51 PM

Just the one key :/

c_w 26-07-2017 02:30 PM

Does the fuel pump prime for a few seconds on ignition on?

Walk 26-07-2017 03:41 PM

If the battery has been off or flat there's a chance the engine control unit has lost its sync with the immobiliser control unit.

You need to check the fault memory to see if any faults are stored.

V1-Rotate 27-07-2017 06:44 AM

Fuel pump does prime.

Interesting about ECU sync. So the only way to rectify is with software?

V1-Rotate 01-08-2017 08:22 AM

Tried to attach a video file but can't get it to work.

The car just turns over and I could hear the pump initially prime.

Could it possibly be flooded?!

Rags 01-08-2017 11:23 AM

So the starter motor is engaging.....have you run out of fuel....?

V1-Rotate 01-08-2017 03:19 PM

Showing half a tank but that said, will put some fuel in tonight and try again. :o

All times are GMT. The time now is 04:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.